Tiukan talouden aikaa

Share |

Keskiviikko 12.6.2013


Eduskunnassa käydään vilkasta keskustelua valtion talouden tilasta ja suunnasta. On selvää, että taloustaantuma tulee näkymään myös maamme rahojen jaossa. Niukkaa ja tiukkaa aikaa eletään useiden vuosien ajan.

Silti ihmettelen, missä hallituksen punainen lanka? Juuri nyt pitäisi panostaa kasvuun, kehitykseen ja työllisyyteen. Ainoastaan verojen korotuksilla kauppatasetta ei saada kuntoon. Tarvitsemme jokaisen ihmisen työpanosta itsensä ja yhteisömme käyttöön. On kestämätöntä, että nuorisotyöttömyys jatkaa kasvuaan.

Velkaannumme kovaa vauhtia. Velkarahat pitää käyttää oikeisiin kohteisiin. Niitä ovat mm. kotimaisen energiantuotannon tukeminen, kasvuhaluisten yritysten rahoituksesta huolehtiminen, tiehankkeiden ja julkisten rakennusten korjausten aloittaminen.

Suuret uudistukset kaipaavat nyt johtajan ääntä. Istumme vielä pitkälle juhannuksen yli, mikäli kuntarakenteista ja sosiaaliuudistuksista ei saada selkoa. Ministerit Katainen ja Urpilainen eivät osallistu millään tavoin pattitilanteen ratkaisuihin. Niputtamalla Suomi 20 kuntaan ongelmia palveluiden järjestämisessä ei ratkaista. Jos hallitus jatkaa kuntien valtionosuuksien miljoonasäästökuuria, loppuvat viimeisetkin peruspalvelut kasvukeskusten laitamilta.

Eduskuntaryhmämme jalkaantui tänään Helsinki-päiville Kampin kauppakeskukseen. Teltalla oli mukavaa säpinää. Aika moni ohikulkia otti elämänsä ensimmäisen Keskustakarkin suuhunsa. Yksi tuli evästämään reilun aluepolitiikan tarpeesta: kaikkien ei tarvitse pakkautua tänne Helsinkiin. Keskustelijoiden kanssa oli helppoa olla samaa mieltä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini