Kuntarakenneuudistusta

Share |

Torstai 20.6.2013 klo 8.59


Ensimmäinen näytös. Eduskunnassa käsitellään nyt ennen juhannusta ja sen jälkeen hallituksen tärkeintä uudistusta. Kunnat pistetään selvittelemään kuntaliitoksia ja rakentamaan jättikuntia. Kaikki valta annetaan keskuskaupungeille ja alle 20 000 asukkaan kunnilla ei tule olemaan elinmahdollisuuksia.

Kuntauudistus on kuuden puolueen ideologinen ase. Kuntien itsehallinnosta ja paikallisdemokratiaa murskataan moukarilla. On surkeaa, että kuntien väliseen yhteistyöhön ei ole annettu mahdollisuutta.

Kuntaliitosselvitykset aloitetaan tilanteessa, jossa hallitus ei ole tehnyt lopullista esitystä sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksesta. Tärkein puuttuu. Kuntarakenteet ovat pikkujuttu kuntien tärkeiden peruspalveluiden rinnalla. Nyt hukataan kuntapäättäjien ja kuntatyöntekijöiden aikaa, joka voitaisiin suunnata juuri sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämiseen kuntien yhteistyöllä.

Kun on pakko selvittää niin selvitetään. Mielestäni turhaa ajan haaskausta.

Kuntarakenteita tärkeämpi asia ovat peruspalvelut. Peruskoulutus tai lääkäriin pääsyä ei kuntarajoja siirtämällä ratkaista.

Tullaan päättämään kuntarakennelain etenemisestä juhannuksen jälkeisenä keskiviikkona.

Aurinkoista juhannuksen aikaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini