Taas käytiin perheiden kimppuun

Share |

Keskiviikko 28.8.2013


Hallituksen budjettiriihestä on kuulunut taas sinipunan kahinaa. Varmaa on, että taantuman, lisääntyvän työttömyyden ja valtion talousongelmien sijaiskärsiöiksi on otettu lapset ja perheet. Aikooko hallitus pistää Suomen asiat kuntoon niistämällä kotihoidontukea ja vanhempainvapaita?

En missään olosuhteissa tule hyväksymään hallituksen linjauksia kotihoidontuen leikkauksesta. Hallitus yritti jo käydä lapsiperheiden kukkarolla viime vuoden budjettiratkaisuissa, mutta torppasimme aikeet välikysymyksellä. On lyhytnäköistä, epäoikeudenmukaista ja naivia olettaa, että kotihoidontuen leikkaamalla saadaan säästöjä ja edistetään lasten parasta. Työmarkkinoiden piristyminen ei ole kotivanhemmista kiinni.

Minulle ja Suomen Keskustalle yksi kantavimpia arvoja ovat perhe ja koti. Haluan kaikin tavoin edistää vanhempien mahdollisuutta lasten kotihoitoon. Odotan hallitukselta ratkaisuja vanhemmuuden kustannusten jakamiseen työnantajien kesken. Toiveeni ratkaisusta jää ilmeisesti tältä hallitukselta toteuttamatta.

Tänään tuli kylmää suihkua lapsiperheiden arkeen. Mitä huomenna?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini